Απόστολος Λιάπης

Συνιδρυτής του Alte Fablon, καλλιτεχνική διεύθυνση, οργάνωση και επικοινωνία θεατρικών παραστάσεων
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Είναι πιστοποιημένος Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων επικοινωνίας, μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης στρατηγικής σκέψης και αποφάσεων κ.α. Ποικίλο το επιχειρηματικό του υπόβαθρο τόσο στον εμπορικό τομέα, όσο και στο χώρο του πολιτισμού, εστιάζοντας στις παραστατικές τέχνες. Υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ "ΤΡΙ.ΕΝΑ Πολιτισμού" και από το 2014 υπεύθυνος παραγωγής και επικοινωνίας θεατρικών παραστάσεων συνεργαζόμενος με πλήθος κρατικών και ιδιωτικών θεατρικών οργανισμών. Από τις τελευταίες συνεργασίες του είναι αυτή με την καλλιτεχνική ομάδα "Εν Δυνάμει" και αυτή με τον οργανισμό "2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης". Εμπνευστής και συνιδρυτής το 2017 του Πολυχώρου Τέχνης "Alte Fablon" στον οποίο μέχρι και σήμερα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και επικοινωνία των θεατρικών παραστάσεων που ανεβαίνουν στο Alte Fablon ή σε άλλους χώρους.

Εύη Ταστσόγλου

Συνιδρύτρια του Alte Fablon, Υπεύθυνη εργαστηρίων
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ειδικός Αεροπορικών Εταιριών και Τουριστικών Πρακτορείων, όπου και δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο για 19 χρόνια σε γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης. Από την παιδική της ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, με ιδιαίτερη αγάπη στον στίβο, και αργότερα με τον εθελοντισμό. Ο εθελοντισμός ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που της έδωσε τη δυνατότητα να συμβάλει θετικά στη ζωή των άλλων. Για δέκα περίπου χρόνια συμμετείχε ενεργά σε Εθελοντική Ομάδα για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, προσφέροντας ανιδιοτελώς τον χρόνο και τις δεξιότητές της για το κοινό καλό. Τα τελευταία έντεκα χρόνια την κέρδισε το θέατρο όπου και λαμβάνει μέρος σε ομάδες και παραστάσεις. Αγαπά με πάθος τα ταξίδια, το ποδόσφαιρο και το σινεμά! Ο χώρος τέχνης που οραματιζόταν και τελικά δημιούργησε, είναι σίγουρα μια πηγή έμπνευσης για πολλούς και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους τον επισκέπτονται. Είναι συνιδρύτρια από το 2017 του Πολυχώρου Τέχνης "Alte Fablon" και υπεύθυνη των εργαστηρίων του πολυχώρου.

Οι Συνεργάτες μας

Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου

Θέατρο για παιδιά
Η Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου είναι ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής “Ανδρέας Βουτσινάς” και έχει τιμηθεί με υποτροφίες. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνεργάστηκε με τη Θεατρική Ομάδα "Μικρός Βορράς" για τρία χρόνια σε διαδραστικές παιδικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει στα Δημήτρια και στον θεσμό BIG DAY αφιερωμάτων του Κ.Θ.Β.Ε., καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό την Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Έδεσσας και Βέροιας. Από το 2015 εμψυχώνει θεατρικές ομάδες παιδιών (σχολικής, προσχολικής και βρεφικής ηλικίας) σε καλλιτεχνικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη. Η Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου συνεργάζεται με το Alte Fablon από την δημιουργία του, το 2017.

Μίνα Γκρέκα

Δημιουργική γραφή παιδιών & εφήβων
Η Μίνα Γκρέκα είναι πτυχιούχος του Α.Π.Θ. και καθηγήτρια γαλλικών και αγγλικών από το 2003. Η αγάπη της για τη γραφή, τα βιβλία και τα παιδιά την οδήγησε να σχεδιάσει εκπαιδευτικούς κύκλους που ενθαρρύνουν την έκφραση των παιδιών μέσω της γραφής, τη συναισθηματική απελευθέρωση και τη συμμετοχή τους σε ομάδες συνομηλίκων. Από το 2016, έχει υλοποιήσει εργαστήρια σε βιβλιοθήκες, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και φεστιβάλ. Επίσης, έχει ολοκληρώσει διετή εκπαίδευση στην Εμψύχωση ομάδων με τη μέθοδο της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας από το Ινστιτούτο Βιωματικής Παρέμβασης (NDI) στη Θεσσαλονίκη και έχει παρακολουθήσει πολλά εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συμπεριλαμβανομένου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Τέλος, λατρεύει το διάβασμα και γράφει ποίηση, διηγήματα και μεγαλύτερες ιστορίες που απευθύνονται σε νέους. Η Μίνα Γκρέκα συνεργάζεται με το Alte Fablon από το 2023.

Καλλιόπη Δούδου

Yoga παιδιών
Η Καλλιόπη Δούδου από το 2013 μέχρι σήμερα, εργάζεται με μικρά παιδιά. Πιστεύει ότι αυτό είναι το ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον και δεν έχει σκοπό να το αφήσει. Ξεκίνησε τις σπουδές της γύρω από το παιδί το 2014. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στον ΕΥΔΟΚΙΜΟ, αναπτυξιακή ψυχολογία (στάδια ανάπτυξης), κινησιολογία και ψυχολογία στην προεφηβική ηλικία, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον χορό και την κίνηση στην προεφηβική ηλικία. Επίσης, παρακολούθησε προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Σχολή Δια Βίου Μάθησης, όπως “Μουσικοθεραπεία: Ο ρόλος της στη ζωή του παιδιού μας”, “Αυτιστικό φάσμα και τα σύνδρομά του” και “Μαθαίνω να έχω υπομονή μέσω βιωματικών παιχνιδιών”. Επιπλέον, παρακολούθησε μαθήματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τέλος, έχει λάβει μαθήματα πρώτων βοηθειών. Είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η Καλλιόπη Δούδου συνεργάζεται με το Alte Fablon από το 2021.

Ανθή Θάνου

Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών
Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο πιστοποιήθηκε μεταπτυχιακά για εξειδικευμένη επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το παραμύθι στην εκπαίδευση: δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση». Από το 1999 αφηγείται παραμύθια, μύθους, βιωματικές ιστορίες σε Μουσεία, Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Φυλακές, Βιβλιοθήκες, Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης, προσπαθώντας να επικοινωνήσει την τέχνη της και να μοιραστεί ιστορίες με άλλους. Συνεργάζεται με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και διδάσκει στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και σε δύο προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πέντε βιβλία - CD κυκλοφορούν με το όνομα της με λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Βάσω Καλαντίδου

Λέσχη ανάγνωσης μεταφρασμένης λογοτεχνίας, Συνομιλώντας με τους Μεγάλους
Η Βάσω Καλαντίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ και μεταπήδησε στην Ιστορία της Τέχνης στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Το πρώτο της βιβλίο “Στην πέτρα χαραγμένα” μπήκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο “Κουμανταρέα” των Ελλήνων Συγγραφέων. Το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μουγγοχώρι», διακρίθηκε και πάλι, μπαίνοντας στη βραχεία λίστα για το βραβείο νουβέλας, του περιοδικού Αναγνώστη. Συμμετείχε και σε δύο συλλογικά έργα, «Χαμογελάνε οι Τζοκόντες», και «Θεσσαλονίκη Νουάρ ΙΙ». Για πολλά χρόνια συντόνιζε παιδικές λέσχες ανάγνωσης και συνεργάστηκε με πολλούς και σπουδαίους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, (Σερέφας, Μπασλάμ κ.α.) και έχει παρουσιάσει βιβλία σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων. Έχει κερδίσει το 2ο βραβείο σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Μουσείου D’Orsay. Εδώ και δύο χρόνια συντονίζει τη Λέσχη Ανάγνωσης Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας «DE PROFUNDIS, στον χώρο του Alte Fablon.

Τζένη Καραβίτη

Σημάδια: βιωματικό εργαστήριο
Η Τζένη Καραβίτη σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ, Θέατρο και Θεατροπαιδαγωγική στα University of Essex, Royal Holloway University of London και City Lit. Σχεδιάζει και υλοποιεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες και επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς. Συμμετείχε στην Ομάδα Δημιουργικής Έκφρασης που δημιούργησε το ψηφιακό έργο Πολύτροπη Γλώσσα και στην Ομάδα Εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στήριξε τις παραγωγές του Theatre Lab Company (Λονδίνο) ως ηθοποιός και επιστημονικός συνεργάτης. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στη Δεύτερη ευκαιρία, σκηνοθ. Τάκη Τζαμαργιά (ΚΒΘΕ, 2009). Ως το 2014 υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταφράζει πεζογραφία και ποίηση και συμμετέχει σε συλλογικές εκδόσεις. Από τις εκδόσεις Ενύπνιο κυκλοφορεί η ποιητική της συλλογή Κυρία Santé (2024).

Διονύσης Καραθανάσης

Θεατρικό Εργαστήρι Alte Fablon Δευτέρας
Ο Διονύσης Καραθανάσης γεννήθηκε το 1973 στον Πύργο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στην σκηνοθεσία και στην υποκριτική. Έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων θεατρικού φωτισμού με την Ελευθερία Ντεκώ. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ομάδας Γκραν Γκινιόλ καθώς και της Ομάδας Τέχνης Oberon στη Θεσσαλονίκη. Έχει σκηνοθετήσει έργα των Sarah Kane, Allan Poe, Κατερίνας Γώγου, Γιάννη Ρίτσου κ.α. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες, Χρήστο Παπαδημητρίου, Στάθη Μαυρόπουλο, Ελένη Δημοπούλου, Αλέκο Σπυριδάκη, Αλέξανδρο Ευκλείδη κ.α. Έχει σχεδιάσει τους φωτισμούς σε παραστάσεις των Χ. Παπαδημητρίου, Γ. Καλαϊτζή, Σ. Μαυρόπουλου, Μαίρης Ανδρεόυ (Υποψήφιος για βραβείο φωτισμών) κ.α. Έχει παίξει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους για τον κινηματογράφο που έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εκπαίδευση έχει δουλέψει ως Θεατρολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ως καθηγητής με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Αμαλία Κοντογιάννη

Ζεύκια λόγου και γραφής
Η Αμαλία Κοντογιάννη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. καθώς και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι διδάκτορας θεατρολογίας του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: «Η εγελιανή διαλεκτική και το τραγικό. Παραδείγματα από το σύγχρονο θέατρο». Συντονίζει το Τμήμα Καλλιτεχνικού Έργου και Δραματολογίου του ΚΘΒΕ. Είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το 2009 και έχει υπάρξει επιστημονικά υπεύθυνη και συντονίστρια σε σειρά έργων που υλοποιήθηκαν στο ΚΘΒΕ. Είναι μέλος της επιτροπής Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2010. Είναι μέλος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2007 διδάσκει δραματολογία και θεωρία θεάτρου στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει εργαστεί ως δραματολόγος σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θανάσης Κριτσωτάκης

Φωτογραφία
Ο Θανάσης Κριτσωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1986. Από το 1997 ξεκινά να ασχολείται και καλλιτεχνικά ως μέλος της ομάδας φωτογραφίας του Δήμου Τριανδρίας αρχικά και στη συνέχεια συμμετέχει στη δημιουργία της ομάδας "Δεκατρία" και της ομάδας "Άτροπος". Από το 2016 έως το 2018 υπήρξε ενεργό μέλος και δάσκαλος στο εργαστήριο φωτογραφίας της ομάδας "Π31". Από το 2017 είναι βασικός συνεργάτης του πολυχώρου τέχνης Alte Fablon ως εμψυχωτής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του φωτογραφικού εργαστηρίου του χώρου. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα χρόνια συνεργασίας του με το Alte Fablon έχει κάνει την επιμέλεια των εκθέσεων φωτογραφίας που φιλοξενήθηκαν στον πολυχώρο τέχνης. Ο Θανάσης Κριτσωτάκης συνεργάζεται με το Alte Fablon από την δημιουργία του, το 2017.

Μαγδαληνή Μπεκρή

Δημιουργική γραφή ενηλίκων
Η Μαγδαληνή Μπεκρή γεννήθηκε στην Έδεσσα. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Θέατρο στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.. Εκπόνησε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή. Το 1996 αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Οργανισμού «Νέες Μορφές» ΑΜΚΕ. Συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις των «Νέων Μορφών» είτε ως ηθοποιός είτε ως σκηνοθέτρια. Συμμετείχε επίσης σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε και άλλων σημαντικών θεάτρων της πόλης. Δίδαξε δημιουργική γραφή σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2017 εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Ιστορίες Γυναικών ή άτεχνο κολάζ σπασμένων εικόνων». Διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (2018-2024) και το μάθημα της Αγωγής του Προφορικού λόγου (2022-2024). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Σοφία Μπλέτσου

Θεματικό Θεατρικό Εργαστήριο
Η Σοφία Μπλέτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε την κατεύθυνση της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση ως β΄ βοηθός σκηνοθέτη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίπλα στο σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη. Από το 2017 είναι ενεργό μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει, με την οποία συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με φορείς όπως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Δίδαξε ως θεατροπαιδαγωγός στα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, και στο τμήμα ενηλίκων, στα θεατρικά εργαστήρια της ομάδας "Εν Δυνάμει" και του ΚΘΒΕ “Μία αγκαλιά για τα ΑΜΕΑ”. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως η Ελένη Ευθυμίου, Μαίρη Ανδρέου, Δήμητρα Λαρεντζάκη με τους χορογράφους, Τάσο Παπαδόπουλο, Βιτόρια Κωτσάλου κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής από καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως: Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σίμο Κακάλα, Νίκο Καραθάνο κ.ά.

Δημήτρης Σακατζής

Θεατρικό Εργαστήρι Alte Fablon Τετάρτης
Ο Δημήτρης Σακατζής είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ.α. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την «Ούγκα Κλάρα» και άλλους θιάσους. Έχει οργανώσει τις θεατρικές ομάδας στο Παπάφειο Ίδρυμα και στο Καπνομάγαζο του Δήμου Παύλου Μελά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει διδάξει υποκριτική, ορθοφωνία και θεατρική αγωγή. Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε πάρα πολλές σειρές, η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον (ΑΝΤ1) Ψυχοκόρες (ΑΝΤ1). Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ Θεάτρου. Ανήκει στο δυναμικό των ηθοποιών του ΚΘΒΕ και διδάσκει υποκριτική και θέατρο στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Ο Δημήτρης Σακατζής συνεργάζεται με το Alte Fablon από το 2023.

Γιάννα Τσόκου

Λέσχη ανάγνωσης θεατρικών έργων
Η Γιάννα Τσόκου γεννήθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας. Είναι Θεατρολόγος και Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης στη Θεατρολογία και Ιστορία της Τέχνης. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το ΚΘΒΕ στην επιμέλεια προγραμμάτων και εκθέσεων. Εργάστηκε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας και στον «9,58 Σταθμός στον πολιτισμό» της ΕΡΤ. Οργάνωσε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία με το Villarte και δίδαξε Ιστορία Θεάτρου στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς», όπου δημιούργησε το τμήμα «Η Θεατρική Τέχνη στην Εκπαίδευση». Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών. Μεταφράζει έργα του σύγχρονου γερμανικού θεάτρου. Το 2015-16 οργάνωσε τα μαθήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο το θέατρο. Υπήρξε μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2018 συντονίζει τη Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Έργων για Εφήβους και Παιδιά του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και από το 2020 είμαι μέλος του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δικτύου.

Γιώργος Χούχος

Φωνητική ενηλίκων
Ο Γιώργος Χούχος είναι θεατρικός συνθέτης και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη από τα 15 του χρόνια. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική, σπούδαζε Μαθηματικά στο ΑΠΘ. Σπούδασε φωνητική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και ανώτερα θεωρητικά με τον Μιλτιάδη Τσιβδάρη στο ωδείο Μπολερό. Το 2001 γνωρίζεται με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζηβανό και αρχίζει να γράφει μουσική για το θέατρο. Ως συνθέτης γράφει μουσική για παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε., της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης", του Κ.Θ.Ε.Θ. κ.α. Γράφει τα τραγούδια για τις παραστάσεις του μουσικοθεατρικού σχήματος "Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο" του οποίου είναι συνιδρυτικό μέλος. Συμμετέχει ως μουσικός σε παραστάσεις της ομάδας "Lupus in fabula". Ως καθηγητής φωνητικής συνεργάζεται με την "Ανωτέρα Δραματική Σχολή - Βασίλης Διαμαντόπουλος", με το "Κ.Θ.Ε.Θ” και το Θεατρικό εργαστήρι "Νεφέλες". Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικές μουσικές δουλειές. Ο Γιώργος Χούχος συνεργάζεται με το Alte Fablon από το 2022.

Μαριάνθη Ψωματάκη

Yoga ενηλίκων, Θεατρικό Εργαστήρι Alte Fablon Δευτέρας
Η Μαριάνθη Ψωματάκη διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία σε ηθοποιούς, καθώς και yoga. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σύγχρονο χορό στο Παρίσι, όπου απέκτησε το Κρατικό δίπλωμα διδασκαλίας χορού και το Μεταπτυχιακό δίπλωμα (DEA) στην Αισθητική Τεχνολογία και Καλλιτεχνική Δημιουργία. Απέκτησε το δίπλωμα της Yoga Alliance 200h και διδάσκει Hatha yoga, επηρεασμένη από την χορευτική της εμπειρία. Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως χορεύτρια και χορογράφος. Έχει συνεργαστεί με το «Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.», το χοροθέατρο «Αδράστεια», το Alte Fablon, τις ομάδες «Vis Motrix» και «Ευάνεμος». Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διάφορες ομάδες στη Γαλλία, όπως το «Ballet Contemporain de Karin Waehner» και την «Compagnie Épiphanie». Ως χορογράφος, έχει δημιουργήσει δικές της παραγωγές χοροθεάτρου. Η Μαριάνθη Ψωματάκη συνεργάζεται με το Alte Fablon από την δημιουργία του, το 2017.