Ο πολυχώρος τέχνης Alte Fablon και η Ομάδα σωματικού θεάτρου και κουκλοθεάτρου "Κόρες Μερικλέ / koresmerikle" παρουσίασαν το λαϊκό παραμύθι για μικρά παιδιά και ανήσυχα μεγάλα "Η Μαρούλα" στο χώρο του Alte Fablon. Το έργο παίχτηκε από τις 9 Δεκεμβρίου του 2018 έως και την 31η Μαρτίου 2019 κάθε Κυριακή στις 12:00.

Είδος παράστασης:

Παράσταση αφηγηματικού θεάτρου βασισμένη στο ομώνυμο ελληνικό λαϊκό παραμύθι "Η Μαρούλα", με χρήση μικτών παραστατικών κι εκφραστικών στοιχείων: αφήγηση με μουσική ερμηνεία επί σκηνής, κουκλοθέατρο, μιμική, μάσκα, σωματικό θέατρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μαρούλα, ένα όμορφο κορίτσι, η κόρη του Ήλιου, είναι ταμένη ν΄αφήσει τη μάνα της στην αρχή της εφηβείας της. Όμως το κορίτσι μακριά από τη μάνα υποφέρει και ξεκινά ένα ταξίδι επιστροφής κοντά της. Ένα δένδρο θα γίνει ο θρόνος της δύναμης της, βοηθοί της πιστοί τα ζώα και εμπόδια οι κακές Λάμιες. Πως θα τα καταφέρει να γλυτώσει και να φτάσει στην αγκαλιά της μάνας της;
"Η Μαρούλα" είναι ένα από τα μοναδικά λαϊκά παραμύθια με περιγραφή συναισθημάτων, με θέμα το ταμένο παιδί και την σχέση του με την άκληρη μάνα. Η θλίψη και η απώλεια από την απομάκρυνση, η ενδυνάμωση του παιδιού μέσα από τον δρόμο του γυρισμού σε αυτήν γίνονται η πλοκή της ιστορίας. Μια ιστορία ενηλικίωσης όπου η Φύση συνωμοτεί σε αυτό με προσωποποιημένα τα ζώα βοηθούς να ενορχηστρώνουν την πλοκή.

Η παράσταση ενσωματώνει, στην έναρξη της, το παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» με κοινό ήρωα της ιστορίας της Μαρούλας, τον Ήλιο, ενώ στο κλείσιμο της, το παραδοσιακό τραγούδι «Πράγμα που..».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύη Χατζημητάκου
Σκηνικά  - Κοστούμια: Μαρία Μιχαηλίδου
Μουσική επιμέλεια, Βιολοντσέλο: Mαρία Χρίστοβα
Σχεδιασμός φωτισμού στα σκηνικά αντικείμενα: koldoVio 
Κατασκευές φωτισμού σκηνικών αντικειμένων: Λουκάς Κραστάνας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Γνωριμία με τα παραμύθια, ανάλυση τους: Αίγλη Μπρούσκου 
Επιμέλεια video: Εύη Μίνου
Φωτογραφίες: Λία Πασχάλη - Κριτσωτάκης Θανάσης 
Φωτογραφία αφίσας: Εύη Χατζημητάκου
Βοηθός παραγωγής: Δανάη Γρανούζη
Υπεύθυνος Οργάνωσης Παραγωγής  - Επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης
Παραγωγή: Alte Fablon

Επί σκηνής: Εύη Χατζημητάκου, Mαρία Χρίστοβα